27/03/2022

Loena Hendrickx vice-wereldkampioene kunstschaatsen

Afgelopen weekend was er het wereldkampioenschap kunstschaatsen in Montpellier, Frankrijk. Loena Hendrickx mocht als enige Belgische deelneemster ons land vertegenwoordigen. Haar voorbereiding verliep niet zoals gehoopt. Ze kwam tijdens een training ten val met onaangename gevolgen. Ze liep een spierscheurtje op in haar lies. Maar de topatleet dat ze is, heeft ze haar niet laten kennen en zette ze door.

De wedstrijd begon zoals gewoonlijk met haar korte kür waar ze elegant over het ijs gleed. Ze ging door naar de vrije kür als tweede achter de Japanse Kaori Sakamoto. Desondanks haar recente blessure toonde ze toch een goede vorm. Ze maakt kans op een medaille en dit zou haar eerste zijn.

Voor haar vrije kür zette Loena opnieuw haar beste, ingetapete beentje voor. Ze maakte er een opzwepend spektakel van, wat haar genoeg punten opleverde voor een definitieve tweede plaats. Loena Hendrickx wordt vice-wereldkampioen achter de Japanse Kaori Sakamoto, die o.m. goed was voor brons tijdens de Olympische Winterspelen in Beijing. Het brons op dit WK was voor de Amerikaanse Alysa Liu.

Foto: ISU

RVH

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE