Ik wil trainer worden

Wil jij je passie doorgeven? 

Ben je 16 jaar of ouder en je wilt graag beginnen met lesgeven, start dan met het volgen van een trainersopleiding. Toon aan dat je de basistechnieken beheerst en behaal het schaatsvaardigheidsattest om te kunnen starten aan de Initiator opleiding. Trainer worden in een club of je steeds verder verdiepen in het lesgeven, dat kan allemaal! In samenwerking met de Vlaamse Trainersschool (VTS) organiseren we elk jaar trainersopleidingen op jouw maat. Bekijk het opleidings-& bijscholingsaanbod 2023. Meer info en inschrijven via www.sport.vlaanderen/vts of in de VTS-app! De keuzewijzer helpt je op weg.

 

De duurtijd van een opleiding is afhankelijk van het aantal uren, de beschikbaarheid van ijs en docenten, de wedstrijdgrill. Lessen kunnen doorgaan 1 dag per weekend, een volledig weekend, soms een hele week tijdens een schoolvakantie. Er is steeds en gedetailleerd uurrooster gekend op het moment van inschrijven. Meer info en inschrijven via www.sport.vlaanderen/vts of in de VTS-app! 

 

: Als je interesse hebt om verder door te stromen naar Instructeur B, Trainer B en/of Trainer A, dien je je zelf tijdig in te schrijven in één van de cursusorganisaties van het Algemeen gedeelte, want hiervoor moet je eerst geslaagd zijn om verder voor het specifieke gedeelte van Instructeur B, Trainer B en/of Trainer A te kunnen inschrijven. Schrijf je in via  www.sport.vlaanderen/vts of in de VTS-app! De keuzewijzer helpt je op weg.

Hoe aan de slag gaan als trainer?

 

Nuttige websites

 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE