22/08/2020

Zomerkamp voor jonge shorttrackers

Van zondag 9 tot vrijdag 14 augustus organiseerden de KBSF en de VLSU een zomerkamp voor jonge shorttrackers. Corona en de hittegolf vroegen om heel wat aanpassingen, maar dankzij een strategisch goede keuze van sport, konden de achttien schaatsers altijd afkoelen op de ijsbaan in Mechelen. Begeleidsters Hannah en Lieselot zorgden doorheen de week voor een leuke afwisseling tussen sport en spel. Zo was er ’s morgens altijd training op het ijs en werd de namiddag volgepland met (gezelschaps-)spelletjes zoals de Weerwolven van Wakkerdam, levend stratego en paintball, en andere activiteiten zoals kampvuuravonden met meezingliedjes, skaten in het skatepark en zwemmen in de Nekker. En dankzij de vier kookmama’s stond er na afloop van de training of de activiteit telkens een lekkere maaltijd klaar.

Het verloop van een top kamp

Op zondagavond werden alle kinderen afgezet door hun ouders, installeerden ze zich in de slaapruimte en maakten ze kennis met elkaar en met het terrein van de Chiro. Daarnaast bereidden ze zich ook voor op de eerste training, waar ze de volgende ochtend naartoe zouden fietsen. De maandagtraining was het vooral aftasten wat iedereen kon op hun schaatsen, want op dinsdag kwam coach Steven – die ook het nationaal team in Hasselt begeleidt – de training geven. Tegelijkertijd werd hij ook gepromoveerd tot de plaatselijke fietsenmaker, aangezien de zelfgemaakte jumps op maandag al meteen voor brokken hadden gezorgd. In de namiddag konden de shorttrackers in het skatepark terecht. Dankzij corona hadden ze het park ook helemaal voor hen alleen.

Woensdag was het na de schaatstraining vooral uitkijken naar het volgend afkoelingsmoment in de Nekker. De volgende dag werd ’s middags een laddercompetitie georganiseerd, waaruit bleek dat iedereen met roze nagellak naar huis zou vertrekken. Maar niet voordat zowel Hanne als Stijn Desmet hen op vrijdag een bezoek brachten. Beide shorttrackers hadden de eer om met ons jong, opkomend talent op de foto te mogen. Verder diende de vrijdagnamiddag vooral om de lokalen op te ruimen en schoon te maken vooraleer de ouders hun kinderen met roze nagels kwamen ophalen. De jeugd heeft opnieuw een succesvol en leuk zomerkamp achter de rug waarin ze veel bijgeleerd hebben, zowel op als naast het ijs.

Tot volgend jaar!

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE