02/10/2020

Week van de official

De nieuwe start van het seizoen zorgt er niet enkel voor dat de schaatsers er weer opnieuw in vliegen maar ook dat de officials eindelijk terug aan de slag gaan. Ook zij hebben de actie en de sporters enorm gemist en daarom zet  de Vlaamse Sportfederatie (VSF)  hun officials de komende week in de kijk.  Ze lanceren twee hashtags om de Week van de official van start te laten gaan. Gebruik dus zeker van 3 tot en met 11 oktober de hashtags #bedanktscheids en #bedanktjury om je dankbaarheid te tonen en om te zeggen, bedankt officials, we hebben jullie gemist.

Elk jaar bedankt de VSF samen met maar liefst 35 sport federaties de officials van Vlaanderen. Heel wat clubs organiseren acties om hun scheidsrechter, juryleden, tijdsopnemers,… te bedanken. Tijdens de Week van de Official worden er verschillende webinars georganiseerd door de Vlaamse Sportfederatie om de officials bij te scholen en te inspireren. Neem zeker een kijkje op de website om meer te weten te komen over week van de official of schrijf je hieronder meteen in voor de interessante webinars.

Mentale uitdagingen voor officials
Datum: maandag 5 oktober
Tijdstip: van 20u tot 21u30

Tijdens dit webinar komen de mentale uitdagingen van wedstrijdofficials aan bod (gericht op alle sporttakken, zowel jurylid als scheidsrechter). Psycholoog Rien Vanyzere geeft er inzicht in de mentale processen op vlak van mentale weerbaarheid en het nemen van beslissingen onder druk. De officials krijgen er praktische tips en info om hen te helpen naar betere prestaties. Hoe ga je met deze druk om? Onvermijdelijk maak je ook fouten, soms heb je zelfs impact op een resultaat door een fout. Hoe zorg je dat jij de beste official bent die je kan zijn?

Inspiratiesessie met topofficials
Datum: donderdag 8 oktober
Tijdstip: van 19u30 tot 21u00

Op donderdag 8 oktober gaan we live in gesprek met enkele topofficials. Met één doel: officials inspireren. Een losse babbel tussen officials. We spreken over hun motivatie, drijfveren, de sport, de moeilijkheden, concrete situaties, leuke anekdotes,... Hoe ervaren zij het "official zijn"? Hoe is de weg naar een carrière als official? ... Dat levert mooie en unieke verhalen op.

We spreken met officials uit verschillende sporten, maar het is zeer herkenbaar en toegankelijk voor officials uit alle sporttakken en niveaus. We zitten aan tafel met officials die al ervaring hebben op grote toernooien, wereldkampioenschappen, Olympische Spelen,... maar ook in Vlaanderen op lokaal niveau nog heel actief zijn.

  • Laurine Delforge - scheidsrechter hockey
  • Arturo Di Giacomo - scheidsrechter volleybal
  • Bruno De Wannemaecker - jurylid wind- en kitesurfen
  • Rita Zonnekeyn - jurylid kunstschaatsen

 

Belangrijk: Elke sessie kan ook uitgesteld bekeken worden (max. 1 week), inschrijven is wel noodzakelijk. Alle informatie over de campagne vind je op www.weekvandeofficial.be

 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE