27/02/2022

Vlaams Kampioenschap Shorttrack in Hasselt

Vandaag stond het Vlaams Kampioenschap Shorttrack op het programma in de Schaverdijn in Hasselt. Maar liefst 54 deelnemers daagden op om in hun verschillende leeftijdscategorieën te strijden voor de Vlaamse titels. Van junioren F tot masters, alle leeftijden waren paraat. In sommige categorieën was de strijd groter dan in andere, maar iedereen gaf alles wat hij/zij in zich had. In de herencategorie van de Junioren A en B moesten ze het echter zonder het viertal Warre Noiron, Warre Van Damme, Enzo Proost en Thibault Fostier doen. Deze selectie vertrokken deze ochtend vroeg naar het Poolse Gdansk om er volgend weekend er het WK voor Junioren te schaatsen. Wij wensen hen alvast heel veel succes!

De nieuwe individuele Vlaamse kampioenen van 2022 zijn:

 

Dames

Heren

Junior F

Juliette Rayen (YDS)

Jannes Dupont (YDS)

Junior E

Fiona Cuppens (YDS)

Zander Liekens (YDS)

Junior D

Tilde De Vriendt (STKG)

Loy Cremers (YDS)

Junior C

Lotta Van Herck (IDA)

Larsen Casubolo (STKG)

Junior B

Elisa Symoen (IDA)

Aleyándro Rivero-Maerschalck (STKG)

Junior A

 

 

Senior B

Caroline Vandenbulcke (STKG)

Alexander van Buren (STKG)

Senior A

Alexandra Danneel (BSC)

Adriaan Dewagtere (STKG)

Master

An Mommaerts (BSC)

Koen Turcksin (IDA)

 

Ook in de aflossing hebben we natuurlijk nieuwe Vlaamse kampioenen. Bij de beloften is dat YDS. Het team van Zander Liekens, Jesse-Jan Rayen, Lou Pirar en Eduardo Detournay schaatste de 2000m het snelst. Bij de junioren en senioren was het een strijd over 3000m. Bij de junioren kon opnieuw YDS, met Loy Cremers, Mirthe Michielsen, Lowie Dekens en Yarno Ketelslegers, de overwinning grijpen. En bij de senioren stond er geen maat op STKG, met Adriaan Dewagtere, Robbe Volckaert, Bob Kiss en Alexander De Paepe

Via deze link kan je de resultaten meer gedetailleerd terugvinden. Alvast proficiat aan alle deelnemers, maar ook enorm bedankt aan de organiserende club YDS Hasselt, alle vrijwilligers en helpende handen om van deze wedstrijd een feilloze editie te maken. 

Foto: Rino Vanhooren

AD

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE