02/06/2021

Peking 2022 : Olympische stage in Portugal

Van 22 tot 29 mei wisselen onze Team Belgium atleten die in aanmerking komen voor deelname aan de winterspelen van Peking in 2022 voor één week hun gewone sneeuw- of ijshabitat in voor de Portugese zon in Rio Maior. Onder leiding van chef de mission voor Peking 2022, Olav Spahl, organiseert het BOIC daar een olympische stage waar sport, training en teambuilding op het programma staan.

Onze aanwezige schaatsathleten waren: shorttrack: Alexandra Danneel, Tineke den Dulk, Hanne Desmet, Stijn Desmet, Gert-Jan Goeminne, Ward Pétré en Rino Vanhooren. En kunstschaatsen: Loena Hendrickx.

Het trainingskamp diende voornamelijk om kennis te maken met de mede-atleten uit de Belgische wintersport, zoals biathlon, skiën, snowboarden, skeleton en bobsleeën. Door samen te trainen konden de atleten, coaches en medische staf ervaringen uitwisselen en aan teambuilding doen. Verder was dit ook het startsignaal van het nieuwe, olympisch seizoen. Dus onze atleten konden er hun off-ice trainingen afwerken onder de Portugese zon. ’s Avonds werden er regelmatig updates en presentaties gegeven door het BOIC in verband met de COVID-situatie in China en de rest van de wereld, de verschillende olympische dorpen en de Chinese cultuur. Tot slot kwam ook o.a. Sporza nog beeldmateriaal verzamelen tijdens de trainingen en werden verschillende atleten geïnterviewd om de week af te sluiten. Onze shorttrackers blijven er een dag langer om daarna door te reizen naar Font Romeu in Frankrijk, om er hun schaatsstage van twee weken met de volledige groep af te werken.

Loena Hendrickx heeft sinds eind maart, dankzij een knappe vijfde plaats op het WK in Stockholm al met zekerheid een ticket voor de Olympische Winterspelen in het Chinese Peking. "De liefde voor de sport is groter geworden", zei ze op de BOIC-stage in het Portugese Rio Maior.

Op de Spelen in Peking wil de kunstschaatsster niet denken aan een bepaald klassement. "Ik probeer mezelf elk jaar opnieuw te overtreffen. En dan kijk ik meer naar scores dan naar een ranking. Al is een olympisch diploma (top acht, nvdr.) stiekem wel het doel", vervolgde Hendrickx, die op de Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang van drie jaar geleden 16e werd.

Loena Hendrickx wordt begeleid door Carine Herrygers en haar broer Jorik, tweevoudig olympiër. "Op het ijs verdelen ze de taken. Ze staan achter dezelfde techniek. Naast het ijs houdt Jorik goed in de gaten hoe ik me voel, ook de communicatie met bijvoorbeeld de dokters neemt hij voor zijn rekening."

Belga Image was tijdens de olympische stage ook ter plaatse en legde er mooie beelden vast. Via deze link kunnen jullie alvast meegenieten.

 

foto: team belgium 

foto: team belgium

bron: KBSF en Team Belgium

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE