25/10/2020

Nieuwe maatregelen voor de sportsector na overschakeling naar alarmfase 4

Afgelopen vrijdag schakelde Vlaanderen over naar alarmfase 4. Dit brengt een aantal nieuwe maatregelen met zich mee, ook in onze sportsector en die lijsten we hier kort even op.

Indoor sporten
Kinderen tot en met 12jaar mogen sporten en contact hebben met elkaar. Ook wedstrijden zijn bij hun toegelaten. Voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar zijn wedstrijden toegelaten maar moet de 1,5 meter regel toegepast worden. Publiek is niet toegelaten bij de amateurjongerenwedstrijden, behalve één gezinslid of één begeleider bij een G-sporter.

Alle sporters boven de 18 jaar moeten altijd 1,5m afstand bewaren en sportwedstrijden zijn niet toegelaten. De kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve in zwembaden. Publiek is niet toegelaten bij trainingen, behalve voor medische begeleiding of bij begeleiding van kleuters.

Sporten in niet-georganiseerd verband
Je mag vrij sporten met je eigen nauwe contact (kinderen onder de 12 jaar worden hier niet meegerekend). En je mag sporten met maximum 3 andere personen zolang dit contactloos verloopt. Met deze 3 personen moet je verplicht de afstands- en hygiënerichtlijnen respecteren.

 

Meer weten? Neem zeker een kijkje op de website van sportvlaanderen

 

EA

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE