22/10/2020

Eerste internationale wedstrijd voor Belgische shorttrackers

Dit weekend schaatsen onze beste shorttrackers hun eerste internationale wedstrijd van het seizoen. Het is voor sommigen al sinds februari geleden dat ze nog aan een competitie deel konden nemen.

Onze schaatsers trekken dit weekend naar Heerenveen in Nederland voor de vijftiende editie van de KNSB International Invitation Cup. Naast onze eigen Belgische shorttracktoppers zijn er shorttrackers uit Frankrijk, Polen, Nederland, Letland en Israël ingeschreven.

Door de aanhoudende pandemie werd ondertussen de meeste van de wereldbekerwedstrijden geannuleerd. De belangrijke competities in Montreal en Laval (Canada) vinden in november niet plaats, net als het Olympisch test event in Peking in december. We hopen dat er nog een aantal wedstrijden die op de planning staan toch nog kunnen plaats vinden zodat onze atleten zicht kunnen bewijzen in deze uitdagende tijden. 

Bij de dames nemen Alexandra Danneel en Hanne Desmet deel. En bij de mannen staan Ward Pétré, Stijn Desmet, Adriaan Dewagtere, Gert-Jan Goemine en Rino Vanhooren op het ijs. Veel succes! 

 

foto: Bioracer

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE