09/04/2021

5de plaats voor Loena hendrickx op het wk in zweden

Eind maart vond het wereld kampioenschap kunstschaatsen plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De enige Belgische aanwezige was de 21 jarige Loena Hendrickx.

In de korte kür maakte Hendrickx een fout met de tripple flip maar dit bracht haar zeker niet van haar stuk en eindigde nog op een mooie 10de plaats. Maar in de lange kür was er geen twijfel en geen fout te bespeuren. Loena schaatste een krachtige en inspirerende lange kür en dit bracht haar op een totaalscore van maar liefst 208,44 punten, een persoonlijk record. Daarnaastis dit de beste prestatie voor een Belgische soliste in de historie van het Belgisch kunstschaatsen. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik wist dat ik in een supervorm stak, maar een vijfde plaats had ik nooit verwacht. Ik ben er echt superblij mee." zei Loena.

Het resultaat was boven de verwachting van de meest optimistische kenners. Haar vorige beste resultaat was een negende plaats in 2018. Een jaar later was ze nummer twaalf van de wereld, haar eerste WK in 2017 sloot ze op de vijftiende plaats af. Tussendoor was er een zestiende plaats op de Spelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang.

Dankzij deze topprestatie is Loena ook meteen zeker van een deelanme aan de Olympische winterspelen die begin volgend jaar doorgaan.

foto: edea

EA

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE