Nationale trainingen

Onze betere schaatsers kunnen deelnemen aan nationale trainingen die ingericht worden door de KBSF in Gent op woensdagavond en zaterdagochtend.  (KBSF website: KLIK HIER). Hiervoor moet je minimaal de StarClass limiet van je categorie (jun A, B, C, D, of seniors) schaatsen.   

Het ontwikkelingsprogramma shorttrack richt zich op onze beloftevolle schaatsers. Onze ontwikkelingsprogramma's worden mede gefinancierd door Sport Vlaanderen en het BOIC via het Be Gold project . Met het Be Gold project worden sportfederaties ondersteund om de meest beloftevolle jongeren te begeleiden en deze klaar te stomen om te schitteren op de olympische spelen. Meer informatie kan je terugvinden op de website van het Be Gold programma.

De volgende stap op de topsport piramide zijn de prestatieprogramma’s. Onze prestatie programma’s worden ondersteund door sport Vlaanderen en het BOIC volgens het decreet topsport. Deze programma’s zijn gericht op deelname aan internationale wedstrijden, zoals wereldbekers, Europees en Wereldkampioenschappen en hebben als doel de mondiale top 8 bij Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

Schaatsers zijn een onderdeel van het nationaal team wordt jaarlijks samengesteld door KBSF in samenspraak met de topsport directeur.

Informatie, selectietijden en criteria over uitzending naar internationale wedstrijden zijn te vinden op de website van de KBSF website.

 

Onze schaatsers worden omkadert door een professioneel team:

Omkadering Functie
Pieter Gysel Bondscoach
Steven Peeters Trainer
Maarten Slembrouck Trainer

Movenda

Kracht/ blessures

Fabulouis

Diëtist

Tracks

Sportpsychologie

 

Met vragen kan je altijd terecht bij onze topsportdirecteur: Jeroen Straathof.

 

 

Bezoek ook onze nieuwe website IJSSCHAATSEN.BE